آیلتس جنرال یا آکادمیک
سلام روزتون بخیر میخوایم راجب تفاوتهای آزمونهای آیلتس (IELTS) جنرال و آزمون آیلتس (IELTS) آکادمیک با هم صحبت کنیم. ممکنه تا حدی باهاشون آشنا باشید ولی سعی میکنیم اینجا یک خورده مفصل تر به تفاوت های جالب و مهم شون بپردازیم.
نکته اول این هست که آزمون آیلتس جنرال، آکادمیک هر دو برای افرادی هستند که به قصدی تحصیل یا به قصد مهاجرت به این آزمونها نیاز دارند. یعنی مرکزی بهشون گفته که آزمون آیلتس رو باید گذرانده و مدرک آیلتس رو داشته باشید.
چرا این رو میگیم چون بعضی ها زبان انگلیسی میخوند و ادامه میدن تا سطح پیشرفته و به سطح حدودا پیشرفته که میرسن، میگن که خب حالا میخوایم بریم IELTS بخونیم که پیشرفته تر بشیم با اینکه نیازی به مدرک آیلتس ندارن این کار بسیار اشتباه هست.
چرا چون شما وقتی یه دورهی آیلتس رو میگذرونین جدا از اینکه یک بخشی زبان پیشرفت یاد میگیرید بخش زیادی از زمان تون رو درگیر تکنیکهای آزمون و ساختار آزمون میشین که برای کسی که به اون مدرک آیلتس نیازی نداره واقعا بیهوده هست.
بنابراین اگر میخواین زبان انگلیسی تون صرفاً پیشرفت کنه سمت آزمون های مثل CPE ،FCE و… بروید، درسته نسبت به آیلتس تکنیک نسیتاً کمی دارند ولی از لحاز آموزش یک منبعی مفید می باشند.
در هر صورت آیلتس امتحان فوقالعادهای است ولی به یک میزان هم باید با ساختار آزمون آشنا باشید و هم زبان انگلیسی شما باید پیشرفته باشه. آزمون آیلتس Academic معمولا برای افرادی هست که به قصد ادامه تحصیل برای مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا به یک کشور دیگه میخوان تشریف ببرند.
آزمون جنرال بیشتر برای افرادی هست که به مقاصد مهاجرتی میخوان این آزمون روبدن، باز که تو کدوم شرکت بکنید باید ببینید که نیازتون چی هستش این آزمونهای شباهتهای زیادی دارند البته تفاوتهای نسبتاً مختصرتری نیز دارند.
لیسنینگ (Listening) در جنرال و آکادمیک
بخش «لیسنینگ» (Listening) در آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک کاملا مشابه یکدیگر هستن انواع و اقسام مکالمات رو میشنویم مکالمات کوتاه و بلند توی فضاهای شهری، دانشگاهی، اجتماعی و کاری و غیره.
معمولا هر چی تست ها جلوتر میره لیسنینگ ها (Listening) چالش هاشون بیشتر میشه خیلی با سکشن 3 که همان چهار گزینه ای ها هستند مشکل دارند البته ممکنه هر سکشنی باشه ولی معمولاً بیشتر سکشن سه است.
ریدینگ (Reading) در جنرال و آکادمیک
قسمت دوم قسمت ریدینگ (Reading) هست، ریدینگ یکی از اصلیترین تفاوتهای آزمون General با آزمون آکادمیک هست. در آزمون آکادمیک شما با سه تا متن مفصل و دشوار طرف هستید اما در آزمون جنرال دو الی سه تا مطلب ریزتر که در ظاهر سادهتر هستند مواجه هستیم البته در مطلب آخر متنی مفصل تر و نسبتا در ظاهر سختتری مواجه میشوید.
چرا میگیم در ظاهر؟ چون آیلتس Academic در ظاهر لغات بیشتری در متن هاش داره بنابراین، این دید در آیلتس آکادمیک وجود داره که آیلتس آکادمیک ریدینگاش خیلی سخته در عوض آیلتس جنرال خیلی سادس، این دید بسیار دید غلطی است.
این دید که آیلتس آکادمیک ریدینگ اش خیلی سخته دید غلطی است بله شما باید یه سواد نسبی اولیهای داشته باشی ولی خیلی از اون لغتهای عجیب غریبی که تو مطلب هست قرار نیست بلد باشید.
در مورد آزمون General هم از صمت دیگه با یه مشکلی روبرو هستیم، در آزمون جنرال چون در ظاهر لغتهای کمتری داره دید این هستش که خیلی ساده است این ساده انگاری باعث میشه که خیلی موقعها به مشکل برخوریم.
آزمون جنرال به همون مقدار که در ظاهر سادهتری داره لغات کمتری داره بسیار زیاد دقت بیشتری از مخاطب طلب میکنه نمیخوام بگم خیلی سخته ولی میخوام بگم این موضعی که ریدینگ جنرال خیلی سادست واسش درس نخونیم رو اصلا نداشته باشیم.
چه بسا خیلی از کسانی که آزمون جنرال دادن تو بخش آخر که به ظاهر متن سختتری داره مشکلات کمتری دارن تا اون بخشهای اولیه که در ظاهر خیلی ساده و با بیدقتی محض سوالات رو غلط جواب میدن و متاسفانه نمره دلخواه شان رو نمیگیرن.
هر جفت IELTS ها چه آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال کاملا دست یافتنی هست. حرف اصلی این هست که آیلتس آکادمیک رو بیشتر از آن چیزی که هست سختتر و IELTS General رو بیشتر از آن چیزی که هست آسانتر جلوه ندیم. بخش بعدی که میخوایم راجبش صحبت بکنیم بخش رایتینگ (writing) است.